X

Guvernul anunță noi proiecte de dezvoltare a localităților aflate în perimetrul Zonei de Securitate

Guvernul anunță noi proiecte de dezvoltare a localităților aflate în perimetrul Zonei de Securitate

Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul curent va fi completat cu cinci proiecte noi privind modernizarea și consolidarea mai multor instituții de învățământ, edificii pentru prestarea serviciilor sociale și medicale, situate în localitățile aflate în perimetrul Zonei de Securitate. Totodată, vor fi suplinite alocațiile pentru două proiecte aprobate anterior.

Astfel, pe lângă cele 26 de proiecte aprobate anterior, va fi reparat capital blocul alimentar al Gimnaziului Oxentea, raionul Dubăsari, va fi pavată curtea Gimnaziului „Vasile Alecsandri” din satul Copanca, raionul Căușeni, precum și reparat Oficiul de Sănătate din satul Curătura, comuna Alcedar, raionul Șoldănești, potrivit voceabasarabiei.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Totodată, în comuna Mateuți, raionul Rezina, urmează să fie construit un teren de sport, iar în satul Chircăiești, raionul Căușeni, va fi amenajat un spațiu de comemorare a eroilor.

În anul curent, prin intermediul Programului activităților de reintegrare a ţării, au fost finanțate, în total, 31 de proiecte, în valoare totală de 15 milioane de lei.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: CăuşeniCopancaguvernsecuritate
Politică