Guvernul australian va aloca 270 de milioane de dolari pentru contracararea extremismului violent

Publicat:

Guvernul conservator al Australiei a anunţat marţi că va spori finanţarea acţiunilor de contracarare a extremismului violent până la 381 de milioane de dolari australieni (270 de milioane de dolari americani) în următorii patru ani, în urma atacurilor sângeroase care au avut loc luna trecută asupra a două moschei din Noua Zeelandă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

“Evenimentele tragice de luna trecută din Christchurch arată necesitatea de a rămâne vigilenţi faţă de ameninţarea extremismului violent”, a subliniat ministrul australian de interne Peter Dutton, într-un comunicat dat publicităţii ca parte a bugetului elaborat de guvern.


Citește și : Trump dă startul celei de-a 70-a aniversări a NATO, pe fondul controverselor legate de bugetul Alianţei

Suma va finanţa echipe de investigaţii suplimentare şi adoptarea de noi metode de contracarare a ameninţărilor în curs, a precizat Dutton.

De asemenea, documentele privind bugetul arată că 35 de milioane de dolari australieni vor fi alocaţi pentru contracararea ingerinţei străine. Guvernul australian va înfiinţa un Centru de Evaluare a Ameninţării Străine, operat de Poliţia federală şi de Serviciile de Securitate ale Australiei, a mai spus ministrul australian.

Mai devreme în acest an guvernul australian a anunţat că suspectează că un stat străin se află în spatele atacului cibernetic împotriva reţelelor informatice a parlamentului său şi a celor mai mari trei politici ale ţării.

Citește și : Premierul grec Alexis Tsipras efectuează o vizită ”istorică” în Macedonia de Nord

În 2017, invocând o ingerinţă din partea Chinei, premierul australian Malcolm Turnbull a introdus noi legi aspre menite să contracareze amestecul străin. Afirmaţiile lui au dus la deteriorarea relaţiilor dintre Australia şi China.

Lobbyişti cu legături în guverne străine trebuie acum să se înregistreze în Australia, în timp ce donaţiile politice offshore sunt interzise.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.