X

Guvernul Belgiei anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Guvernul Belgiei a anunţat, vineri, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 93,8 milioane de euro, în cadrul eforturilor statelor membre NATO de a ajuta armata ucraineană să respingă invazia militară rusă, informează cotidianul Le Monde, informează mediafax.

“Am aprobat asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina”, a declarat, prin Twitter, premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

Este vorba de asistenţă în materie de securitate în valoare de 93,8 milioane de euro, a afirmat Alexander De Croo, după o şedinţă a Guvernului belgian.

Belgia a oferit deja asistenţă militară de 146 de milioane de euro în 2022, pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia militară rusă. De asemenea, Guvernul belgian a acordat asistnţă umanitară în valoare de 86 de milioane de euro.

Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană oferă asistenţă militară masivă Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă. Rusia a acuzat naţiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina, în contextul deciziei privind transferul de tancuri avansate.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Tags: Alexander De CrooarmataNATOrusiaucrainauniunea europeana
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina