X

Guvernul lui Borisov scapă de o moţiune depusă de socialiştii bulgari

Parlamentul bulgar a respins vineri o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Boiko Borisov, depusă de Partidul Socialist Bulgar (BSP) pentru ‘eşec al politicii de securitate’, transmite BTA, potrivit agerpres.

Moţiunea, semnată de 80 de parlamentari socialişti, a fost susţinută de 104 aleşi din BSP şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MRF, partid al minorităţii turce din Bulgaria) şi a fost respinsă de 131 de parlamentari din partidele GERB (de guvernământ), Patrioţii Uniţi şi Volya.

Citeşte şi: Baie de sânge în campania electorală din Mexic. 133 de politicieni au fost ucişi

Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de voturile a cel puţin 121 de parlamentari bulgari, adică cel puţin jumătate dintre cele 242 de mandate ale forului legislativ de la Sofia.

Guvernul bulgar a fost reprezentat de mai mulţi miniştri. Premierul Boiko Borisov nu a putut fi prezent întrucât participă, la Bruxelles, la Consiliul European de vară.

După vot, şeful grupului parlamentar al GERB, Ţvetan Ţvetanov, a afirmat că soluţionarea problemei securităţii presupune o dezbatere amplă, dar a subliniat că, mai ales atunci când intervin interese de partid, populismul poate deveni cea mai mare ameninţare pentru securitatea naţională.

Citeşte şi: Carina Ţurcan rămâne închisă la Lefortovo, fiind acuzată de spionaj

Tags: Boiko BorisovBulgariaGERBMişcarea pentru Drepturi şi Libertăţimotiune de cenzuraPartidul Socialist Bulgar (BSP)Patrioţii UniţisofiaVolya
Categorii: Diaspora