X

Guvernul britanic a făcut ‘greșeli critice’ în privința măsurilor de la granițe la începutul pandemiei

Guvernul britanic a făcut “greşeli critice” în privinţa măsurilor de la graniţe la începutul pandemiei de coronavirus, se arată într-un raport publicat miercuri de comisia pentru afaceri interne a Camerei Comunelor, citat de dpa şi BBC, potrivit agerpres.

Guvernul nu a recunoscut suficient de rapid “riscul sporit de a importa boala din alte ţări europene”, în special din Spania, afirmă legislatorii britanici, care critică de asemenea faptul că guvernul nu a introdus în martie izolarea obligatorie pentru cei veniţi din anumite ţări, într-un moment în care alte ţări aplicau deja măsuri mai stricte la frontiere.

Citește și: Trump ȘTIE ce a fost în Beirut: ‘Seamănă cu un atentat teribil. A fost un fel de bombă!’

“Cu măsuri mai ferme luate din timp, este probabil ca propagarea infecţiei să fi fost încetinită”, consideră comisia.

Aceasta a criticat şi lipsa de transparenţă în ce priveşte deciziile legate de măsurile de la graniţe, în special privind reintroducerea bruscă la 25 iulie a cerinţei de autoizolare pentru călătorii veniţi din Spania.

Citește și: Trump ȘTIE ce a fost în Beirut: ‘Seamănă cu un atentat teribil. A fost un fel de bombă!’

“Sunt necesare schimbări semnificative ale modului de gestionare şi comunicare a acestor decizii, pe viitor”, notează legislatorii britanici, menţionând în acelaşi timp că nu sunt “convinşi” de estimările Ministerului de Interne potrivit cărora 99,9% dintre oameni respectă regulile de carantină.

Comisia recomandă, pe de altă parte, intensificarea testării pentru coronavirus la intrarea în Regatul Unit.

Tags: Camera Comunelorcoronaviruslondramarea britaniespania
Categorii: Diaspora