Guvernul britanic a prezentat în parlament proiectul de lege ce vizează excluderea Huawei din reţeaua 5G

Publicat:

Guvernul britanic a prezentat marţi în parlament proiectul de lege ce vizează excluderea din reţeaua britanică 5G a producătorului chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei, acuzat de spionaj de către Washington, aşa cum a promis în vară, relatează AFP, potrivit agerpres

“Această lege constituie o etapă importantă pentru a proteja Regatul Unit de activităţi ostile din partea unor entităţi de stat sau infracţionale”, a subliniat Ministerul pentru Digitalizare într-un comunicat, subliniind că guvernul a atribuit recent Rusiei, Chinei, Coreei de Nord şi Iranului atacuri cibernetice.


Citește și : Poliția germană a întrerupt o înmormântare la care participau 400 de persoane

Documentul conferă guvernului puterea de a da instrucţiuni societăţilor de telecomunicaţii în ce priveşte aprovizionarea lor de la furnizori consideraţi “de mare risc”, a explicat ministerul.

Companiile care vor încălca aceste ordine riscă – dacă legea va fi aprobată – să fie supuse unor amenzi care ajung la 10% din cifra lor de afaceri sau, în caz de recidivă, la 100.000 de lire sterline pe zi (aproximativ 112.000 de euro).

Proiectul de lege permite guvernului să pună în aplicare decizia sa anunţată în iulie de a elimina din reţeaua sa 5G toate echipamentele produse de gigantul chinez Huawei până în 2027, din cauza riscurilor pentru securitatea ţării.

Această decizie, denunţată virulent de Beijing, intervine după luni de presiune din partea administraţiei Trump, care acuză Huawei de spionaj în beneficiul regimului chinez, ceea ce furnizorul de echipamente şi reţele de telecomunicaţii neagă.

Ea se înscrie într-un climat de tensiuni din ce în ce mai accentuate între Marea Britanie şi China, alimentate de intrarea în vigoare în Hong Kong a unei controversate legi privind securitatea în fosta colonie britanică.

Guvernul britanic a lansat marţi un site internet (https://digitalandtechchina.campaign.gov.uk/), care avertizează companiile digitale despre riscurile de a face afaceri în China, oferindu-le recomandări.

Citește și : Austria înregistrează un record de decese de coronavirus și anunță când va începe vaccinarea în masă a populației

Citată în comunicat, Caroline Dinenage, secretar de stat responsabil cu domeniul digital, a subliniat “chestiunile etice, juridice şi comerciale cu care se confruntă companiile atunci când lucrează în China sau în colaborare cu companii chineze”, în timp ce schimburile comerciale între cele două ţări ating niveluri record.

Boris Johnson a făcut din îmbunătăţirea reţelei de telecomunicaţii britanice o promisiune de campanie, dar guvernul său a recunoscut că excluderea Huawei ar putea întârzia desfăşurarea 5G de la doi la trei ani şi ar genera costuri suplimentare de până la 2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,2 miliarde de euro).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.