X

Guvernul britanic anunţă 5,4 miliarde de lire sterline în plus pentru a ajuta serviciul de sănătate publică

Guvernul britanic a anunţat luni o sumă suplimentară de 5,4 miliarde de lire sterline pentru a ajuta serviciul britanic de sănătate publică “să gestioneze presiunile imediate ale pandemiei”, în special întârzierile acumulate în sistem din cauza pandemiei de COVID-19, notează AFP, potrivit agerpres.   

Sistemul de sănătate din Marea Britanie, NHS, “va primi încă 5,4 miliarde de lire sterline pentru a sprijini răspunsul la COVID-19 în următoarele şase luni şi pentru a lupta împotriva listelor de aşteptare” la spital, potrivit unui comunicat al premierului Boris Johnson şi ministrului sănătăţii, Sajid Javid.

Citește și :  Lovitură de stat în Guineea: președintele Conde a fost arestat

“Vom continua să ne asigurăm că NHS are tot ce este necesar pentru a pune capăt întârzierilor legate de COVID-19 în acordarea de îngrijiri şi pentru a ajuta serviciile de sănătate să se refacă după cea mai gravă pandemie din ultimul secol”, a subliniat prim-ministrul, citat în comunicatul de presă.

Această sumă ridică la 34 de miliarde de lire investiţia totală a guvernului în serviciile de sănătate pentru COVID-19 în acest an, după 63 de miliarde de lire sterline anul trecut, a precizat comunicatul, adăugând că bugetul non-COVID-19 al NHS a crescut, de asemenea, de la 130 la 136 de miliarde de lire sterline.

Citește și : Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Pandemia de COVID-19 a mărit presiunea asupra NHS, sistem gratuit faţă de care britanicii manifestă un adevărat cult, care cunoştea deja întârzieri şi o lipsă cronică de personal şi paturi de spital.

Anunţul intervine într-un moment în care premierul Boris Johnson şi ministrul său de finanţe, Rishi Sunak, ar putea anunţa în următoarele zile, potrivit presei britanice, un acord privind o finanţare de 10 miliarde de lire sterline dedicată protecţiei sociale în ţară prin creşterea contribuţiilor sociale pentru companii.

 

Tags: covid-19marea britanieNHSsănătate
Categorii: DiasporaSănătate