Guvernul britanic ar trebui să confiște bunurile miliardarului rus Roman Abramovici (parlamentar laburist)

Publicat:

Guvernul ar trebui să confiște bunurile miliardarului rus Roman Abramovici, patronul echipei de fotbal Chelsea, a declarat un parlamentar laburist, invocând preocupări legate de presupusele legături cu corupția, relatează BBC , informează mediafax.

Chris Bryant a declarat în fața deputaților că deține un document al Ministerului de Interne care sugerează că proprietarul clubului de fotbal Chelsea nu ar trebui să își poată stabili sediul în Marea Britanie.


Citește și : Moscova va REPRIMA orice protest anti-război în Rusia

Răspunzându-i deputatului laburist Bryant, ministrul Mark Spencer a declarat că guvernul a luat „măsuri foarte drastice împotriva persoanelor ruse cu afaceri în Marea Britanie care sunt îngrijorătoare”.

Downing Street nu a dorit să se pronunțe asupra afirmațiilor făcute în Camera Comunelor despre Abramovici. Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat, citat de BBC: „Nu aș putea comenta acum despre indivizi sau despre documente de acest tip”.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a anunțat că va impune sancțiuni împotriva a trei miliardari care au legături strânse cu președintele Vladimir Putin, ca parte a răspunsului britanic la acțiunile Rusiei în Ucraina.

Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia și se crede că este un apropiat al președintelui Putin.

Chris Bryant a îndemnat guvernul să ia măsuri împotriva lui Abramovici, inclusiv să îi retragă proprietatea asupra clubului de fotbal Chelsea și să îi confiște bunurile.

Citând din documentul obținut neoficial de la Ministerul de Interne, el a spus:

„Ca parte a strategiei Guvernului Majestății Sale (HMG) privind Rusia, care vizează finanțarea ilicită și activitatățile ilegale, Abramovich rămâne de interes pentru HMG din cauza legăturilor sale cu statul rus și a asocierii sale publice cu activități și practici corupte. Un exemplu în acest sens este faptul că Abramovici a recunoscut în cadrul procedurilor judiciare că a plătit pentru influență politică.

Prin urmare, HMG se concentrează pe asigurarea faptului că persoanele care au legături cu finanțarea ilicită și cu activitățile ilegale nu își pot stabili sediul în Regatul Unit și va utiliza instrumentele relevante de care dispune, inclusiv competențele în materie de imigrație, pentru a împiedica acest lucru.”

Deputatul Bryant a remarcat că documentul a fost elaborat în urmă cu trei ani și a spus „Cu siguranță, domnul Abramovici nu ar mai trebui să poată deține un club de fotbal în această țară.

Cu siguranță ar trebui să ne gândim să îi confiscăm unele dintre bunuri, inclusiv casa sa de 152 de milioane de lire sterline.”, a mai spus laburistul.

Citește și : China ‘înţelege preocupările’ Rusiei în materie de securitate

Pe lângă faptul că deține clubul Chelsea, miliardarul Abramovici este și principalul proprietar al companiei private de investiții Millhouse LLC.

El și-a construit averea în domeniul petrolului, în urma prăbușirii fostei Uniuni Sovietice, în anii 1990.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.