X

Guvernul britanic i-a trimis reginei Elisabeta a II-a o cutie muzicală cu prilejul Jubileului de Platină

Guvernul britanic i-a trimis reginei Elisabeta a II-a cu prilejul Jubileului de Platină o cutie muzicală care are pe capac imaginea uşii de culoare neagră de la intrarea în biroul prim-ministrului de pe Downing Street numărul 10 din Londra, informează Reuters, potrivit agerpres.

Suverana în vârstă de 96 de ani a celebrat 70 de ani pe tronul britanic printr-o serie extinsă de festivităţi publice care au culminat duminică cu apariţia reginei la balconul Palatului Buckingham, la finalul unei parade colorate şi excentrice desfăşurate în Londra.

Citeşte şi: Un avion militar S-A PRĂBUŞIT în SUA – Black News

Pentru a respecta tradiţia, guvernul a marcat Jubileul de Platină al suveranei printr-un dar, despre care a oferit joi mai multe detalii.

Cutia muzicală montată în platină şi confecţionată din email şi cupru, conţine de asemenea portretele celor 14 premieri britanici care s-au succedat în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Când este deschisă, redă melodia ”Hallelujah”, de Georg Friedrich Händel.

Citește și: Joe Biden: Democraţia este ‘un element esenţial’ pentru viitorul continentului american – Black News

”Pe interiorul capacului, se află o inscripţie care include numele membrilor Cabinetului, într-un gest simbolic ilustrând admiraţia şi respectul neclintite pentru dedicaţia cu care s-a aflat în serviciul poporul său, precum şi a multiubitul Commonwealth”, a precizat biroul prim-ministrului.

Tags: Commonwealthcutie muzicalăDowning StreetGeorg Friedrich HändelHallelujahJubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britaniilondra
Categorii: Diaspora