Guvernul britanic pune tunul pe Rusia, Iran și Coreea de Nord: Luăm în serios amenințările de destabilizare!

Publicat:

Guvernul britanic pune tunul pe Rusia, Iran și Coreea de Nord: Luăm în serios amenințările de destabilizare!

Guvernul britanic ia “foarte în serios” ameninţările de destabilizare din partea unor state străine înainte de alegerile legislative, a declarat duminică ministrul apărării, Grant Shapps, după avertismentul lansat de un responsabil britanic pentru prevenirea şi combaterea terorismului, relatează AFP.

“Există câţiva actori diferiţi (…), Iranul, evident, Rusia, Coreea de Nord, care ar putea decide să se amestece în procesele noastre (electorale). Evident că este ceva ce luăm foarte în serios”, a mai spus ministrul britanic pentru Sky News.


Responsabilul luptei împotriva terorismului şi comisar adjunct al poliţiei londoneze, Matt Jukes, a avertizat în ultimele zile în presă asupra riscului ingerinţei unor state străine în contextul apropierii alegerilor legislative ce urmează să aibă loc anul acesta în Regatul Unit. “Există o cantitate imensă de dezinformare online, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Pașaportul moldovenesc, luxul râvnit de rușii din Rusia

Volumul acestei activităţi este mai mare decât a fost vreodată în orice alt an electoral”, a declarat Matt Jukes, menţionând Iranul, Rusia şi China drept o “triplă ameninţare” pentru Regatul Unit.

Potrivit oficialului britanic, nivelul de ameninţare este “cel mai crescut de la sfârşitul Războiului Rece” în ceea ce priveşte spionajul şi ingerinţa străină. Matt Jukes “a avut perfectă dreptate să tragă un semnal de alarmă”, a declarat duminică Grant Shapps, adăugând că, “desigur, trebuie să ne asigurăm că menţinem un sistem foarte sigur pentru democraţia noastră”.

Oficialul britanic responsabil de lupta antiteroristă a mai avertizat că, de la începutul războiului din Gaza dintre Israel şi Hamas, poliţia a înregistrat o creştere foarte clară a ameninţării teroriste în ţară, cu o înmulţire semnificativă a semnelor de radicalizare pe internet. Poliţia a înregistrat de şapte ori mai multe sesizări ale acestei activităţi online în perioada octombrie-decembrie decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare parte dintre acestea provenind de la minori.

Citește și: Două poduri rutiere din Bălți vor fi reparate

“Toată această activitate online este parte integrantă a unui climat periculos” care “are potenţialul de a împinge oamenii spre terorism”, a mai spus Matt Jukes. “Este greu să ne amintim de o altă perioadă atât de instabilă, periculoasă şi incertă”, a insistat el, adăugând că “viteza şi amploarea impactului evenimentelor globale (în Marea Britanie) sunt extraordinare”. Riscul ameninţării teroriste este estimat ca fiind “substanţial” de către autorităţile britanice, al treilea nivel pe o scară de cinci.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orașul care a scos persoanele fără adăpost din sărăcie: jumătate dintre acestea au acum o locuință

Orașul care a scos persoanele fără adăpost din sărăcie: jumătate dintre acestea au acum o locuință Denver a oferit persoanelor fără adăpost 1.000 de dolari...

Moldova rămîne în Grupa 3 a tenisului mondial

Moldova rămîne în Grupa 3 a tenisului mondial Naționala Moldovei de Tenis nu a reușit să acceadă în Grupa 2 a ratingului mondial în „Cupa...

Inflaţia şi recesiunea îi obligă pe argentinieni să mănânce mai puţină carne de vită

Inflaţia şi recesiunea îi obligă pe argentinieni să mănânce mai puţină carne de vită Argentinienii, renumiţi pentru steakhouse-urile, fermele de vite şi grătarele asado, consumă...

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset OpenAI, susţinută de Microsoft, a achiziţionat startupul de căutare şi analiză de baze de date...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.