X

Guvernul britanic retrage articolele controversate din proiectul de lege privind piaţa internă

Guvernul britanic a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană (UE) care-i permite să retragă dispoziţiile controversate din proiectul de lege care revine asupra Tratatului Retragerii regatului din Uniune şi care-i deranjează pe europeni în toiul negocieirlor coemerciale, relatează AFP, scrie news.ro

În urma unei reuniuni la Bruxelles, oficiali europeni şi britanici ”pot de-acum să anunţe un acord de principiu cu privire la toate subictele, dar mai ales cu privire la protocolul privind Irlanda şi Irlanda de Nord”, anunţă Guvernul britanic într-un comunicat.

Citește și : Hackerii ruşi sunt bănuiţi că au atacat cibernetic Storting-ul norvegian

Astfel, Londra urmează să retragă din legea privind piaţa internă britanică articolele care încalcă, aşa cum de altfel recunoaşte, dreptul internaţional.

La rândul său, Uniunea Europeană ”nu-şi va sacrifica niciodată viitorul” pentru a încheia un acord post-Brexit cu preţul unor concesii care să-i fragilizeze piaţa unică, a avertizat pe Twitter negociatrul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, în contextul în care negocierile se află în imaps.

Citește și : Atena acuză Turcia că SPONSORIZEAZĂ traficul de migranţi

”Noi nu ne vom sacrifica niciodată viitorul cu preţul momentului prezent. Accesul la piaţa noastră (unică) presupune condiţii”, subliniază el.

Tags: bruxellesirlanda de nordlondraMichel Barnieruniunea europeana
Categorii: Diaspora