Guvernul britanic se pregăteşte să elimine ‘vizele de aur’ pentru investitori străini

Publicat:

Guvernul britanic se pregăteşte să elimine aşa-numitele ‘vize de aur’ pentru investitorii străini bogaţi, în contextul îngrijorărilor privind influenţa Rusiei în Marea Britanie şi al tensiunilor provocate de o potenţială invazie rusă în Ucraina, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

În prezent, persoanele eligibile pentru primirea vizei de investitor trebuie să deţină cel puţin 2 milioane de lire sterline (2,7 milioane de dolari) în fonduri de investiţii şi un cont într-o bancă britanică.


Citește și: POTOP la Rio! Cel puţin 94 de persoane au murit!

Programul, lansat în 2008, a fost supus unei verificări din cauza îngrijorărilor repetate că sistemul ar putea fi exploatat dat fiind că solicitanţii de astfel de vize nu sunt verificaţi suficient.

O sursă guvernamentală a confirmat, sub rezerva anonimatului, pentru BBC că programul va fi abandonat, anunţul oficial urmând a fi făcut săptămâna viitoare.

Fostul ministru britanic al muncii Chris Bryant ceruse o verificare amănunţită a programului, acuzând guvernul că ‘împarte vize de aur oligarhilor ruşi dubioşi’ şi că sistemul este folosit ca o ‘portiţă de intrare pe uşa din dos’ a banilor murdari în Marea Britanie.

Citește și: Separatiştii proruşi din estul Ucrainei susţin că au fost atacaţi de armata de la Kiev

 

Un raport din 2018 publicat de Comisia pentru afaceri externe, din care făcea partea şi actualul ministru de interne Priti Patel, a acuzat miniştrii că pun în pericol securitatea naţională ‘închizând ochii’ la ‘banii murdari’ ruseşti care circulă prin City-ul londonez.

În timpul acestei anchete au fost emise îngrijorări legate de practica acordării de ‘vize de aur’, investigaţia descoperind că, în ciuda otrăvirii în 2018 cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei, preşedintele rus Vladimir Putin şi aliaţi de-ai săi continuau să folosească Londra drept bază pentru ‘averile lor corupte’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.