X

Guvernul britanic urmează să cazeze aproximativ 1.000 de migranţi pe încă două barje, pentru a scădea factura

Guvernul britanic urmează să folosească încă două barje pentru a caza aproximativ 1.000 de solicitanţi de azil, anunţă luni premierul Rishi Sunak, care s-a angajat să oprească intrările ilegale în Regatul Unit ale migranţilor, cu ambarcaţiuni mici, relatează AFP, scrie news.ro

Guvernul conservator s-a angajat – în cadrul planului său de luptă împotriva imigraţiei ilegale – să reducă factura cazării la hotel a solicitanţilor de azil – în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline (2,6 miliarde de euro) pe an – prin folosirea unor instalaţii precum baze militare dezafacetate sau barje la chei.

Citește și : Sezonul musonic întârzie în India

O primă barjă – cu o capacitate de 500 de locuri -, anunţată anterior, urmează să sosească în săptămânile următoare, anunţă Rishi Sunak într-o conferinţă de presă la Dover, în sud-estul Angliei.

Guvernul va folosi alte două barje, cu o capacitate suplimentară de 1.000 de locuri, anunţă el.

”PLANUL NOSTRU ÎNCEPE SĂ FUNCŢIONEZE”

El anunţă, totodată, folosirea altor două onstalaţii pe uscat, în vederea cazării în total a 3.000 de persoane, până în toamnă.

”Planul nostru începe să funcţioneze”, dă asigurări Rishi Sunak.

Traversările ilegale ale Canalului Mânecii au scăzut cu 20% faţă de anul precedent, pe o perioadă de cinci luni, de la anunţarea acestui plan, în decembrie.

Sosirea ilegală a imigranţilor în restul Europei a crescut cu 30%, subliniază el.

Rishi Sunak mai anunţă că, atunci când este posibil, li se va cere migranţilor să împartă camere de hotel cu alţi imigranţi, o măsură care va permite, estimează el, 11.500 de locuri şi 250 de milioane de lire sterline pe an.

Citește și : Două drone au căzut pe o autostradă din Rusia

”Şi le spun migranţilor care protestează că este mai mult decât drept”, declară şeful Guvernului de la Londra.

””Dacă veniţi aici ilegal, revendicaţi un sanctuar pentru a scăpa morţii, torturii sau persecuţiilor, trebuie să vreţi să împărţiţi o cameră de hotel plătită de către contribuabili în centrul Londrei”, subliniază el.

Tags: DoverlondramigrantiRishi Sunak
Categorii: Diaspora