Guvernul britanic vrea înăsprirea pedepselor pentru traficanţii care aduc migranţi ilegali peste Canalul Mânecii

Publicat:

Guvernul britanic examinează o înăsprire a pedepselor pentru traficanţii care aduc migranţi ilegali peste Canalul Mânecii, a afirmat luni premierul Boris Johnson, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Este revoltător că gangsteri, traficanţi de persoane, aceşti bandiţi pun în continuare în pericol vieţile oamenilor în felul în care o fac, luând bani pentru a ajuta oameni să traverseze Canalul Mânecii în ambarcaţiuni nesigure, riscându-şi vieţile’, a spus Johnson, potrivit agenţiei britanice PA Media.


Citește și : Guvernul israelian este obligat să limiteze monitorizarea cazurilor de coronavirus de către serviciile de securitate

‘Ceea ce vom face este să înăsprim în mod absolut şi fără milă pedepsele pentru oricine este implicat în acest fel de trafic de persoane peste Canalul’ Mânecii, a adăugat el, precizând că guvernul său colaborează cu autorităţile franceze în acest scop.

Declaraţia sa survine după ce, potrivit unor informaţii, ministrul de interne Priti Patel ar plănui să înăsprească pedeapsa pentru trafic de persoane în Marea Britanie la închisoare pe viaţă.

Pedeapsa medie pentru această infracţiune este de 3 ani – sentinţa maximă fiind de 14 ani -, însă Patel vrea majorarea ei la detenţie pe viaţă, după cum scrie cotidianul The Times în ediţia de luni.

Conform statisticilor Ministerului de Interne, 14.773 de persoane au fost plasate anul trecut în detenţie cât timp aşteaptă permisiunea de a intra în Regatul Unit sau deportarea.

Potrivit autorităţilor, deşi aceste cifre sunt afectate parţial de pandemia de COVID-19, a existat în ultimii ani o tendinţă generală de scădere a numărului de persoane plasate în detenţie, după un vârf de peste 32.000 atins în 2015.

Citește și : Ungurii se vaccinează, dar nu știu cu ce! Socialiștii de la Budapesta protestează

În 2020, iranienii au fost cel mai numeros grup de persoane aflate în această situaţie, urmaţi de albanezi.

În cazul multor naţionalităţi s-a constatat o scădere, în schimb numărul eritreenilor, sudanezilor şi sirienilor a crescut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.