Guvernul ceh ia în considerare să facă vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani

Publicat:

O nouă lege pentru a face vaccinarea împotriva coronavirusului obligatorie pentru orice persoană peste 60 de ani este în prezent în discuţie în Republica Cehă, relatează marţi DPA, informează agerpres.  

“Motivul este că această grupă de vârstă este cea mai expusă riscului”, a declarat marţi, la Praga, prim-ministrul în exerciţiu Andrej Babis, adăugând că o comisie consultativă guvernamentală de sănătate a recomandat pasul.


Citește și : Ucraina îşi intensifică exerciţiile de război! Trupele aeropurtate au fost puse în alertă!

Babis a spus că Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de lege ce ar face de asemenea vaccinarea obligatorie pentru anumite grupuri profesionale precum angajaţi din domeniul sănătăţii, poliţişti, soldaţi şi pompieri.

Cu toate acestea, declararea unei alte stări de urgenţă naţionale din cauza pandemiei nu este deocamdată luată în considerare, a precizat Babis, subliniind că aceasta ar necesita mai întâi o cerere oficială din partea preşedinţilor regiunilor administrative ale ţării.

De la înfrângerea sa în alegerile parlamentare de la începutul lunii octombrie, multimiliardarul Babis este în funcţie doar provizoriu până la formarea unui nou guvern.

Câştigătorul alegerilor şi succesorul desemnat al lui Babis, conservatorul Petr Fiala, şi-a exprimat opoziţia faţă de declararea unei noi stări de de urgenţă, precum şi faţă de planurile de vaccinare obligatorie.

Citește și : Premierul belgian reacţionează la protestele violente petrecute la Bruxelles: ‘Complet inacceptabile’

Conform cifrelor actuale, incidenţa la şapte zile în Republica Cehă este în prezent de 1.029 la 100.000 de locuitori.

Părţile de est ale ţării sunt cele unde numărul noilor cazuri de COVID-19 este deosebit de ridicat, determinând armata să trimită trupe suplimentare în sprijinul spitalelor suprasolicitate. În unele oraşe, precum Varnsdorf şi Krasna Lipa lângă graniţa cu Germania, pieţele de Crăciun au fost deja anulate ca măsură de precauţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.