X

Guvernul de la București a aprobat acordarea cetățeniei române sportivului moldovean Peaticovschi lulian

Guvernul de la București a aprobat acordarea cetățeniei române sportivului moldovean Peaticovschi lulian

Guvernul României a aprobat acordarea cetățeniei române pentru doi sportivi străini, unul dintre care este din Republica Moldova.

Potrivit presei române, Guvernul de la București a aprobat acordarea cetățeniei române lui Bohbot Herve, sportiv de înaltă performanță, cetățean francez, cu domiciliul actual în Franța, cu menținerea domiciliului în străinătate, potrivit Executivului, scrie unimedia.info.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

„Bohbot Herve va întări lotul national de scrabble. Prin evoluția sa și prin valoarea sportivă excepțională, Bobbot Verve este în atenția Federației Române de Scrabble pentru participarea la competiții internaționale în care să reprezinte România la cel mai înalt nivel de performanță”, anunță Guvernul.

Tot potrivit comunicatului, Guvernul a aprobat acordarea cetăţeniei române şi a lui Peaticovschi lulian, cetăţean moldovean, în vederea întăririi lotului naţional de sambo.

„Astfel, Peaticovschi lulian va putea reprezenta România la competiţiile sportive internaţionale, în vederea obţinerii unor rezultate sportive remarcabile pentru ţara noastră”, se precizează în comunicat.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Ambele propuneri au venit de la Agenţia Naţională pentru Sport, cu susţinerea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

 

Tags: bucuresticetateniePeaticovschi lulian
Sport