X

Guvernul de la București a decis. Inițiază negocierile pentru achiziționarea acțiunilor BERD din Portul Giurgiulești

Guvernul de la București a decis. Inițiază negocierile pentru achiziționarea acțiunilor BERD din Portul Giurgiulești

Guvernul României a aprobat astăzi un Memorandum privind inițierea negocierilor în vederea achiziționării de către statul român a acțiunilor Danube Logistics SRL deţinute de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Portul Internațional Liber Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

Citește și: Fermierii moldoveni cer ajutor din partea României. Au mers la Ambasadă

În Memorandumul aprobat de Guvernul de la București este specificat că statul român și-a exprimat interesul către BERD pentru achiziționarea respectivelor acțiuni, ținând cont de concurența dintre Portul Constanța și celelalte porturi din bazinul Mării Negre și cele ale statelor membre ale UE, precum și în contextul extinderii Portului Constanța și transformării acestui port într-un lider de piață pentru zona Centrală și de Sud-Est a Europei.

Precizăm că tot astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, a explicat că la Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară: Portul Internațional Liber de la Giurgiulești (PILG) care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Portul de Stat care este în proprietatea statului și care nu se vinde.

Portul Giurgiulești este un nod logistic de importanță strategică care oferă importatorilor și exportatorilor servicii de transbordare și depozitare a mărfurilor, cu acces la o infrastructură de transport trimodală. Portul este amplasat pe sectorul maritim al fluviului Dunărea și permite acostarea navelor fluviale și a navelor maritime cu pescaj de până la 7 m și o capacitate de până la 10.000 tone.

Tags: BERDbucurestiDanube Logistics SRLPortul GiurgiuleștiRomania
Știrile zilei