X

Guvernul de la Londra vrea ca misoginia să fie tratată ca o formă de terorism. Sunt vizați și băieții din școlile britanice

Guvernul de la Londra vrea ca misoginia să fie tratată ca o formă de terorism. Sunt vizați și băieții din școlile britanice

Guvernul britanic intenționează să trateze misoginia extremă ca o formă de terorism, conform noilor planuri anunțate. Ministrul de interne, Yvette Cooper, a ordonat o revizuire a strategiei de combatere a terorismului pentru a aborda violența împotriva femeilor și fetelor și pentru a identifica lacunele în legislația actuală, potrivit Sunday Telegraph.

Misoginia extremă va fi tratată ca o formă de terorism pentru prima dată în cadrul planurilor guvernamentale, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Conform propunerilor, profesorii ar fi obligați din punct de vedere legal să trimită elevii pe care îi suspectează de misoginie extremă la „Prevent” – programul de combatere a terorismului al guvernului britanic.

Cooper a declarat pentru Telegraph: „De prea mult timp, guvernele nu au reușit să abordeze creșterea extremismului, atât online, cât și pe străzile noastre, și am văzut creșterea numărului de tineri radicalizați online. Incitarea la ură de tot felul fracturează și strică însăși țesutul comunităților noastre și democrația noastră.”

Deputatul laburist a adăugat: „Acțiunea împotriva extremismului a fost prost gestionată în ultimii ani, exact când ar fi trebuit să fie cea mai mare nevoie.”

De aceea am îndrumat Ministerul de Interne să efectueze un sprint rapid analitic asupra extremismului, să cartografieze și să monitorizeze tendințele extremiste, să înțeleagă dovezile despre ceea ce funcționează pentru a perturba și abate oamenii de la opiniile extremiste și pentru a identifica orice lacune în politica existentă, care trebuie abordate pentru a reprima cei care împing convingeri dăunătoare și pline de ură și violență”.

Evaluarea este de așteptat să fie finalizată în această toamnă, ca parte a unei noi strategii de combatere a extremismului, care urmează să fie dezvăluită de Ministerul de Interne anul viitor.

Există mai multe categorii de extremism clasate de Ministerul de Interne, inclusiv „incel” sau „celibat involuntar”, o subcultură online în care o viziune misogină asupra lumii este promovată de bărbați care dau vina pe femei pentru lipsa lor de oportunități sexuale.

Luna trecută, un ofițer de poliție a avertizat că influencerii precum Andrew Tate ar putea radicaliza tinerii și băieții în misogini extremi, în același mod în care teroriștii își atrag adepții.

Adjunctul șefului polițist Maggie Blyth, responsabil național pentru supravegherea violenței împotriva femeilor și fetelor (VAWG), a declarat că băieții tineri sunt influențați în această direcție într-un mod de „destul de terifiant” în mediul online.

Maggie Blyth a spus că Legea privind siguranța online trebuie să meargă mai departe și că ar trebui luate măsuri mai rapide pentru a proteja copiii.

Blyth a spus că ofițerii superiori care se concentrează pe violența împotriva femeilor și fetelor sunt în contact cu echipele de combatere a terorismului pentru a analiza riscul ca bărbații tineri să fie radicalizați.

Consiliul Șefilor Poliției Naționale a publicat un raport privind violența împotriva femeilor și fetelor, încadrându-l drept o urgență națională.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Andrew Tate este cercetat în prezent în România pentru acuzații de viol, trafic de persoane și formarea unei bande criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor, însă el a negat tot timpul acuzații, chiar dacă a făcut și închisoare.

Anul trecut, lucrătorii împotriva extremismului au avertizat cu privire la o creștere a numărului de cazuri care le-au fost sesizate de școlile preocupate de influența lui Tate.

 

Tags: misoginia
Diverse