Guvernul de la Madrid INVOCĂ Articolul 155 şi va ridica autonomia Cataloniei

Publicat:

Premierul Mariano Rajoy va organiza o şedinţă specială a Cabinetului duminică, în vederea suspendării totale sau parţiale a autonomiei Cataloniei, a anunţat joi Guvernul spaniol, relatează The Associated Press.

Spania a avertizat că va declanşa sâmbătă procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constituţiei, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei, după ce liderul catalan Carles Puigdemont a ameninţat că parlamentul regional ar putea să voteze o declaraţie oficială de independenţă dacă Madridul nu acceptă să poarte negocieri, relatează Reuters.


Catalonia nu şi-a declarat independenţa, dar o va face totuşi, dacă Madridul îşi continuă “represiunea”, în special prin suspendarea autonomiei, a avertizat joi liderul separatist catalan.

Citeşte şi: Puigdemont ameninţă că va proclama INDEPENDENŢA Cataloniei, dacă Madridul suspendă autonomia regiunii

“Dacă guvernul statului persistă să împiedice dialogul şi îşi continuă represiunea, parlamentul Cataloniei va putea proceda – dacă va considera oportun – la votarea unei declaraţii oficiale de independenţă pe care nu a votat-o în 10 octombrie”, scrie el într-o scrisoare adresată şefului executivului spaniol Mariano Rajoy, după cel de-al doilea ultimatum dat de guvernul central de la Madrid.

Guvernul de la Madrid “se va reuni sâmbătă într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba măsuri ce vor fi remise Senatului vizând apărarea interesului general al spaniolilor, inclusiv al cetăţenilor din Catalonia, şi reinstalarea ordinii constituţionale” în această regiune, a răspuns executivul spaniol, potrivit unui comunicat citat de dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lady Gaga l-a prezentat pe logodnicul ei premierului francez Gabriel Attal în tribunele de la Arena La Défense

Lady Gaga l-a prezentat pe logodnicul ei premierului francez Gabriel Attal în tribunele de la Arena La Défense Premierul demisionar Gabriel Attal a întâlnit-o duminică,...

OMS vrea să dezvolte vaccinuri împotriva gripei aviare pe bază de ARNm în ţări cu venituri mici şi medii

OMS vrea să dezvolte vaccinuri împotriva gripei aviare pe bază de ARNm în ţări cu venituri mici şi medii Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a...

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok O mostră de sol de pe Lună s-a aflat în...

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris Lady Gaga a ieşit pe străzile Parisului pentru a le...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.