X

Guvernul de la Paris monitorizează cu atenţie evoluţiile din jurul Atos

Guvernul de la Paris monitorizează cu atenţie evoluţiile din jurul Atos, pe care îl consideră un activ strategic, a afirmat marţi un oficial in Ministerul de Finanţe, pe fondul declinului acţiunilor grupului francez de servicii IT, transmite Reuters, potrivit agerpres

Marţi, compania a prezentat investitorilor un plan ce prevede scindarea operaţiunilor sale şi vânzarea de active, precum şi plecarea directorului general Rodolphe Belmer în 30 septembrie, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor cu peste 25%.

Citește și : Coreea de Nord a tras iar cu tunurile şi îngrijorează Seulul

Oficialul a precizat că Executivul urmăreşte în special structura acţionariatului Atos. Cu declinul de marţi, capitalizarea bursieră aproape s-a înjumătăţit în ultima săptămână.

Belmer, care a preluat conducerea în ianuarie, şi Consiliul de Administraţie, sunt în conflict din cauza viitorului diviziei de securitate cibernetică BDS, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, directorul general dorind vânzarea afacerea în timp ce Board-ul vrea să o păstreze.

Atos ar urma să se scindeze în două entităţi publice listate, şi a numit doi directori generali adjuncţi, Nourdine Bihmane şi Philippe Oliva, pentru a conduce entităţile. Scindarea este menită să “valorifice valoarea”, ca parte a unui plan mai amplu, al cărui cost este estimat la 1,6 miliarde de euro în perioada 2022-2023, a anunţat compania.

Citește și : Michelle Bachelet nu mai vrea să fie Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului

Atos va vinde active de aproximativ 700 milioane de euro, a precizat Belmer.

Tags: AtosNourdine BihmaneparisRodolphe Belmer
Categorii: Diaspora