X

Guvernul din Israel ar putea fi mutat într-un buncăr subteran, în contextul crizei din Orientul Mijlociu

Guvernul din Israel ar putea fi mutat într-un buncăr subteran, în contextul crizei din Orientul Mijlociu

Guvernul din Israel ar putea fi mutat într-un buncăr subteran din Ierusalim. Anunțul a fost făcut luni de un purtător de cuvânt al guvernului israelian. Decizia ar putea fi luată în contextul crizei din Orientul Mijlociu.

Israelul nu a exclus varianta privind trimiterea guvernului într-un buncăr de comandă care se află sub dealurile Ierusalimului, din cauza pericolului unor atacuri din partea Iranului și Hezbollah, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Un purtător de cuvânt al guvernului israelian a fost întrebat luni dacă biroul prim-ministrului a activat buncărul pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu.

„Ca orice guvern responsabil din lume, Israelul are proceduri pentru a proteja guvernul țării în momente de dificultate. Israelul, desigur, nu este diferit și avem aceste lucruri în vigoare de mulți ani”, a spus David Mencer, potrivit Sky News.

Buncărul, cunoscut sub numele de Centrul Național de Management, a fost construit după încheierea celui de-al doilea război din Liban în 2006. În clădirea care are capacitatea de a rezista la numeroase atacuri pot intra sute de oameni.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: buncarisraelOrientul Mijlociu
Externe