Guvernul elveţian renunţă la exportul de arme către ţări unde există ”conflicte armate interne”

Publicat:

Guvernul elveţian a anunţat miercuri că a renunţat la relaxarea restricţiilor la exporturile de arme către ţări unde există conflicte armate interne, deoarece acest proiect de reformă a provocat o nemulţumire generală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat, guvernul a indicat că a decis ”să nu revizuiască ordonanţa privind materialul de război”, explicând că renunţă la reformă, deoarece aceasta ”nu mai beneficiază de sprijinul politic necesar”.


Citește și : Rouhani: Iranienii trebuie „să se pregătească pentru o perioadă grea”

Pe 15 iunie, ”ţinând seama de considerentele de ordin securitar şi economic”, guvernul a anunţat că vrea să flexibilizeze vânzările de materiale de război către ţările unde au loc conflicte armate interne.

Proiectul de reformă prevedea că ”va fi posibilă acordarea unei autorizaţii de export dacă nu există nici un motiv să se creadă că materialul de război pentru export va fi folosit într-un conflict armat intern”, explicau la acea vreme autorităţile.

Dar Berna preciza că această derogare ”nu se va aplica în cazul ţărilor devastate de război civil, precum Yemenul sau Siria în prezent”.

În tabăra de stânga, ca şi în rândul ”Verzilor”, decizia a provocat o adevărată furtună, lucru rar în mica ţară alpină, notează AFP.

Citește și : Trump întâmpinat cu proteste la funeraliile victimelor atentatului anti-semit din Pittsburgh

Pentru a-şi explica decizia, guvernul a făcut cunoscute preocupările industriei elveţiene de armament, în timp ce “exporturile elveţiene de material de război se confruntă cu un recul mai mult sau mai puţin constant de mai mulţi ani”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.