Guvernul francez interzice vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol până la sfârşitul lunii ianuarie

Publicat:

Guvernul francez a interzis miercuri vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol până la sfârşitul lunii ianuarie, pe fondul dificultăţilor continue de aprovizionare cu acest analgezic utilizat frecvent, informează AFP, potrivit agerpres

“Vânzarea pe internet a specialităţilor compuse exclusiv din paracetamol este suspendată până la 31 ianuarie 2023”, a decretat guvernul într-un ordin publicat în Monitorul Oficial.


Citește și : După decesul lui Benedict al XVI-lea, papa Francisc începe o nouă fază a pontificatului

Această decizie ia act de faptul că “tensiunile în cazul medicamentelor pe bază de paracetamol continuă de mai bine de şase luni”, în special pentru variantele destinate copiilor.

“Diferitele măsuri luate de autorităţile sanitare, oricât de eficiente ar fi fost, nu au reuşit până în prezent să pună capăt” acestui fenomen, recunoaşte ordinul.

De câteva luni, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) le cere farmaciştilor francezi să raţionalizeze vânzarea de paracetamol.

În decembrie, ministerul francez al Sănătăţii avertizase deja că, în pofida acestor măsuri, situaţia rămâne “complexă” şi nu va fi rezolvată decât peste câteva săptămâni.

Guvernul francez vorbeşte în ordinul său de “agravarea situaţiei sanitare din China, unde cazurile COVID-19 explodează după ridicarea bruscă a unor restricţii sanitare drastice”.

Citește și : SUA consideră guvernul Maduro ‘ilegitim’ în Venezuela

Guvernul chinez a interzis exportul de paracetamol, chiar dacă ţara produce o mare parte din ingredientul activ folosit de laboratoarele din întreaga lume.

Aceste dificultăţi de aprovizionare se înscriu, de asemenea, într-un context mai larg de penurie a mai multor medicamente, în Franţa sau în alte ţări, începând cu antibiotice precum amoxicilina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.