Guvernul francez mobilizează poliţia şi jandarmeria pentru a impune purtarea măştii în spaţiile publice deschise

Publicat:

Guvernul francez a semnalat miercuri că va mobiliza agenţii de poliţie şi jandarmii pentru a impune purtarea măştii şi în spaţiile publice deschise unde această măsură a devenit obligatorie, potrivit agenţiei EFE, scrie agerpres.

”Vom mobiliza forţele de poliţie şi jandarmeria pentru un mai bun control. Vrem să fie clar: trebuie să te temi mai puţin de jandarmul care te va amenda decât de virus”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.


Citește și : LUARE de OSTATICI în Domul din Milano! Poliția a intervenit rapid

El a avertizat că Franţa se află într-un moment decisiv din cauza creşterii numărului noilor cazuri zilnice de COVID-19 şi apariţia de noi focare. ”Cifrele sunt preocupante. (…) Este necesară o vigilenţă absolută din partea tuturor francezilor”, a insistat responsabilul francez.

Premierul francez Jean Castex a înăsprit marţi tonul în contextul unei ”situaţii epidemiologice care evoluează într-un sens rău” şi a anunţat o intensificare a controalelor pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Citește și : Majoritatea scoţienilor cer independența față de UK

”Dacă nu reacţionăm colectiv, ne expunem unui risc ridicat de relansare epidemică ce va fi dificil de controlat”, a subliniat premierul francez, citat de AFP, în timpul unei vizite într-un spital din oraşul Montpellier. O revenire a epidemiei ”va pune din nou sub presiune ansamblul lanţului sanitar (…), economia noastră, sistemul nostru educaţional, viaţa noastră colectivă şi culturală”, a mai atenţionat Jean Castex.

În ultima săptămână Franţa a înregistrat peste 10.800 de noi cazuri de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.