Guvernul francez se bazează pe vaccinare pentru relaxarea restricţiilor

Publicat:

Guvernul francez speră ca avansarea campaniei de vaccinare să permită ridicarea restricţiilor în aprilie-mai, însă până atunci trebuie să se reziste şi nu se exclude posibilitatea unei înăspriri a măsurilor, deşi obiectivul este de a evita acest lucru, relatează EFE, potrivit agerpres.

Acesta este mesajul purtătorului de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, care marţi a declarat că “trebuie să mai rezistăm cu această situaţie câteva săptămâni”, în linie cu ceea ce anunţase anterior presedintele ţării, Emmanuel Macron, care a menţionat o perioadă de 4 – 5 săptămâni.


Citeşte şi: Americanii cer Riadului SĂ DESFIINŢEZE brigada care l-a omorât pe Khashoggi

Într-un interviu acordat postului Cnews, Attal a precizat că în jur de “aprilie-mai (…) sperăm, datorită vaccinării să putem ridica restricţiile”.

În Franţa au fost închise de la sfârşitul lui octombrie toate centrele de agrement precum baruri, restaurante, cinematografe, teatre, săli de spectacole sau săli de sport, iar în prezent este în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 18.00 şi 06:00 şi măsura de izolare la domiciliu la sfârşit de săptămână pentru oraşele Nisa şi Dunkerque.

Purtătorul de cuvânt al executivului a reamintit că extinderea izolării la domiciliu în weekend pentru aproape 20 de departamente, în care incidenţa cazurilor este deosebit de ridicată, “se află pe masă”, dar a precizat că dacă “putem evita aceste măsuri, evident că le vom evita”.

Se află în discuţie şi posibilitatea de a impune un al treilea lockdown la nivel naţional, dar această măsură va fi aplicată, doar dacă va avea loc”o creştere exponenţială” a epidemiei, a precizat el.

Citeşte şi: China vrea să-şi vaccineze 40% din populaţie până la sfârşitul lui iulie

Întrebat despre afirmaţiile edilei Parisului, Anne Hidalgo, care a considerat că o nouă izolare ar fi inumană, Attal s-a limitat să spună că poziţia Primăriei se schimbă “de la o zi la alta”, după ce săptămâna trecută lansase propunerea unei izolări scurte de trei săptămâni.

Cu privire la campania de vaccinare, ministrul sănătăţii Olivier Veran, a declarat că în cursul lunii martie va fi administrată prima doză la 6 milioane de persoane, astfel încât numărul total al persoanelor vaccinate de la începerea campaniei în ianuarie va ajunge 9 milioane, la o populaţie în Franţa de 67 de milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.