X

Guvernul francez vrea să expulzeze ‘orice străin’ care a ‘comis acţiuni grave’

Guvernul francez doreşte să facă posibilă expulzarea “oricărui străin” care a “comis acţiuni grave”, ridicând în special condiţia vârstei de sosire în Franţa, a anunţat ministrul de interne Gerald Darmanin într-un interviu acordat sâmbătă ediţiei online a cotidianului Le Monde, potrivit agerpres

“În prezent, un străin care a comis acţiuni grave nu este expulzabil dacă el îndeplineşte anumite condiţii, cum ar fi sosirea pe teritoriul francez înainte de 13 ani”, a declarat ministrul, citat de AFP.

Citește și : Trupul neînsuflețit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

“Vrem să se permită expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiţie, oricare ar fi condiţia de prezenţă pe teritoriul nostru naţional”, a adăugat el.

Această nouă dispoziţie va fi integrată în viitoare lege de orientarea şi programare a Ministerului de Interne (Lopmi), care va fi ‘prezentata la începutul anului şcolar’, a spus ministrul.

“Suntem gata să discutăm, să amendăm şi să găsim compromisuri cu Republicanii (LR, partidul conservator), cu centriştii şi chiar cu o parte a stângii” pentru a face să fie adoptată această lege, a subliniat el.

Citește și : Boris Johnson renunţă la petrecerea nunţii la Chequers, reşedinţa la ţară a premierilor britanici

Tags: frantaGérald DarmaninLopmistrăin
Categorii: Diaspora