X

Guvernul german a permis unei companii cehe să vândă Ucrainei 58 de vehicule de luptă pentru infanterie, care au făcut parte iniţial din echipamentele armatei fostei Republici Democrate Germane (RDG), relatează dpa, potrivit agerpres. A fost emis un permis pentru vehicule blindate de luptă bV-501 (fostele BMP-1), a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german. Citește și :  Parlamentul Turciei reduce pragul electoral pentru partide Aceste tancuri, dotate cu un tun şi mitraliere, erau echipamente militare standard în armatele Pactului de la Varşovia. Armata RDG a fost absorbită de Bundeswehr după reunificarea Germaniei în 1991, iar tancurile care s-au aflat în dotarea sa au fost ulterior vândute unei companii cehe. Aceasta le va livra acum armatei ucrainene. Pentru revânzarea acestor tancuri, era obligatorie aprobarea părţii germane, din cauza aşa-numitei “clauze de utilizare finală” din contractul de vânzare iniţial, care împiedica vânzarea de echipament militar al Bundeswehr-ului către terţe părţi fără aprobarea Berlinului. Citește și : Armata rusă îşi menţine prezenţa activă în estul şi sudul Ucrainei Potrivit unei relatări a ziarului Die Welt, compania cehă a încercat deja să revândă blindate armatei ucrainene în 2019, dar a fost blocată de guvernul Angelei Merkel, care nu voia să pericliteze dialogul său cu Rusia de la acea vreme.

Guvernul german a permis unei companii cehe să vândă Ucrainei 58 de vehicule de luptă pentru infanterie, care au făcut parte iniţial din echipamentele armatei fostei Republici Democrate Germane (RDG), relatează dpa, potrivit agerpres.

A fost emis un permis pentru vehicule blindate de luptă bV-501 (fostele BMP-1), a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german.

Citește și :  Parlamentul Turciei reduce pragul electoral pentru partide

Aceste tancuri, dotate cu un tun şi mitraliere, erau echipamente militare standard în armatele Pactului de la Varşovia.

Armata RDG a fost absorbită de Bundeswehr după reunificarea Germaniei în 1991, iar tancurile care s-au aflat în dotarea sa au fost ulterior vândute unei companii cehe. Aceasta le va livra acum armatei ucrainene.

Pentru revânzarea acestor tancuri, era obligatorie aprobarea părţii germane, din cauza aşa-numitei “clauze de utilizare finală” din contractul de vânzare iniţial, care împiedica vânzarea de echipament militar al Bundeswehr-ului către terţe părţi fără aprobarea Berlinului.

Citește și : Armata rusă îşi menţine prezenţa activă în estul şi sudul Ucrainei

Potrivit unei relatări a ziarului Die Welt, compania cehă a încercat deja să revândă blindate armatei ucrainene în 2019, dar a fost blocată de guvernul Angelei Merkel, care nu voia să pericliteze dialogul său cu Rusia de la acea vreme.

Tags: berlinBundeswehrRDGvarsovia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina