Guvernul german FACILITEAZĂ integrarea migranţilor afgani

Publicat:

O schimbare politică importantă decisă de guvernul de la Berlin va creşte şansele de integrare a refugiaţilor afgani în societatea germană, transmite joi dpa, potrivit agerpres.

După o evaluare iniţială, ministrul de interne Nancy Faeser a optat pentru desemnarea Afganistanului drept “ţară de origine cu şanse mari de rămânere”, ceea ce înseamnă că azilanţii proveniţi de acolo vor avea acces la cursuri de integrare finanţate de stat chiar înainte de luarea unei decizii privind statutul lor.


Citeşte şi: Poliţia din Kazahstan A ELIMINAT zeci de protestatari (VIDEO)! La Alamtî se aud focuri de armă – Black News

Măsura a fost luată după promisiunea unui “nou început” făcută de noul guvern de coaliţie din Germania, condus de Partidul Social Democrat (SPD), din care face parte şi Faeser.

Includerea Afganistanului în categoria din care fac parte şi Siria, Eritrea sau Somalia s-a făcut în ciuda regulilor care atribuie celor originari din anumite ţări “şanse mari” doar dacă peste 50% din cererile de azil respective sunt aprobate, arată surse guvernamentale ale dpa.

“Trebuie să îi integrăm pe cei care vin la noi într-o etapă timpurie, dacă este probabil ca ei să rămână în Germania”, a spus Faeser. Ea a remarcat că refugiaţii care au părăsit Afganistanul după ce talibanii au preluat puterea în 2021 nu se vor putea întoarce deocamdată în ţara lor.

Citeşte şi: Washingtonul stă cu ochii pe Kazahstan şi îndeamnă autorităţile la ‘reţinere’ – Black News

Faeser a argumentat de asemenea că este nevoie de acţiuni, deoarece Germania continuă să evacueze afgani “în fiecare săptămână”.

Departamentul migraţiei din ministerul condus de social-democrată a întâmpinat însă cu scepticism decizia. Mai multe surse ale dpa şi-au exprimat îngrijorarea că criteriile pe care s-a bazat schimbarea statutului Afganistanului sunt neclare, ceea ce ar putea crea un precedent pentru alte ţări cu probleme.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.