Guvernul german le interzice militanţilor anti-mască să protesteze miercuri lângă Bundestag

Publicat:

Guvernul german, care vrea să preîntâmpine protestele violente, le-a interzis militanţilor anti-mască să se adune miercuri lângă sediul parlamentului de la Berlin, unde ar urma să fie votate noi măsuri împotriva pandemiei, informează marţi AFP, scrie agerpres.  

Ministerul federal de Interne a anunţat marţi într-un comunicat că a respins nu mai puţin de 12 de cereri de autorizare de manifestaţii lângă cele două camere parlamentare germane, dintre care una a făcut deja obiectul unei tentative de intruziune violente la sfârşitul lui august din partea unor militanţi împotriva purtării măştii.


Citește și : Autorităţile franceze AU DĂRÂMAT o tabără de migranţi ilegală de lângă Stade de France – VIDEO

Manifestanţii intenţionează să protesteze împotriva votării de către cele două camere – vot prevăzut să aibă loc miercuri – a unor noi restricţii menite să stăvilească pandemia de COVID-19.

“Autorizaţia este dată doar atunci când nu există nicio temere că ar putea fi împiedicate activităţile Bundestagului sau accesul liber în clădirile sale. (…) Aceste condiţii nu au fost reunite”, estimează ministerul.

Guvernul german a justificat această interdicţie prin reperarea pe reţelele sociale, de către poliţie, a unui “apel de a bloca accesul în Bundestag şi Bundesrat”, camera superioară a parlamentului.

Potrivit unei scrisori a responsabilului pentru securitatea Bundestagului adresată deputaţilor şi citată în presa germană, poliţia germană este de asemenea îngrijorată de posibilitatea ca parlamentul şi persoanele care lucrează acolo să fie vizate de “atacuri”.

Citește și : Justiţia spaniolă a găsit conturile SECRETE ale fostului rege Juan Carlos

Bundestagul, situat lângă Poarta Brandenburg, a fost deja ţinta unei tentative de a fi ocupat de militanţi anti-mască, pe 29 august, tentativă respinsă în extremis de poliţie.

În urmă cu zece zile, o manifestaţie a unor militanţi anti-mască, ce a reunit militanţi anti-vaccin, susţinători ai unor teze conspiraţioniste şi militanţi ai extremei drepte, a adunat aproape 20.000 de persoane la Leipzig şi s-a soldat cu violenţe şi arestări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.