Guvernul german va majora previziunile de creştere economică pentru 2021

Publicat:

Guvernul german va majora previziunea de creştere economică pentru 2021 datorită rezistenţei bune a industriei şi în pofida noilor restricţii legate de criza sanitară, a afirmat sâmbătă într-un interviu ministrul economiei, Peter Altmaier, notează AFP, potrivit agerpres.  

“În ianuarie, am pronosticat o creştere de 3%. Cifrele actuale arată că va fi chiar puţin mai mult”, a declarat Peter Altmaier grupului de presă Funke, în contextul în care guvernul urmează să dezvăluie marţi noile sale previziuni.


Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

Cea mai mare economie europeană a suferit o scădere a PIB cu 4,9% anul trecut.

“Sunt motive să fiu optimist”, a adăugat el, subliniind o “evoluţie a economiei mai puternică decât se aştepta”, în principal datorită industriei care beneficiază de o revenire a economiei mondiale.

În schimb, măsurile de combatere a pandemiei afectează grav comerţul cu amănuntul, gastronomia şi sectorul hotelier, a recunoscut el, în timp ce Germania îşi înăspreşte de sâmbătă restricţiile la nivel naţional.

O revenire la nivelul dinainte de pandemie va avea loc “cel mai târziu în 2022”, a avertizat el, din cauza impactului celui de-al treilea val al crizei sanitare, marcat de o răspândire rapidă a variantelor de coronavirus.

Principalele institute economice au apreciat, la rândul lor, în urmă cu o săptămână că acest al treilea val “va întârzia redresarea”, chiar dacă au rămas mai optimiste decât guvernul, estimând o creştere de 3,7% a PIB în acest an.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.