X

Guvernul german va majora previziunile de creştere economică pentru 2021

Guvernul german va majora previziunea de creştere economică pentru 2021 datorită rezistenţei bune a industriei şi în pofida noilor restricţii legate de criza sanitară, a afirmat sâmbătă într-un interviu ministrul economiei, Peter Altmaier, notează AFP, potrivit agerpres.  

“În ianuarie, am pronosticat o creştere de 3%. Cifrele actuale arată că va fi chiar puţin mai mult”, a declarat Peter Altmaier grupului de presă Funke, în contextul în care guvernul urmează să dezvăluie marţi noile sale previziuni.

Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

Cea mai mare economie europeană a suferit o scădere a PIB cu 4,9% anul trecut.

“Sunt motive să fiu optimist”, a adăugat el, subliniind o “evoluţie a economiei mai puternică decât se aştepta”, în principal datorită industriei care beneficiază de o revenire a economiei mondiale.

În schimb, măsurile de combatere a pandemiei afectează grav comerţul cu amănuntul, gastronomia şi sectorul hotelier, a recunoscut el, în timp ce Germania îşi înăspreşte de sâmbătă restricţiile la nivel naţional.

O revenire la nivelul dinainte de pandemie va avea loc “cel mai târziu în 2022”, a avertizat el, din cauza impactului celui de-al treilea val al crizei sanitare, marcat de o răspândire rapidă a variantelor de coronavirus.

Principalele institute economice au apreciat, la rândul lor, în urmă cu o săptămână că acest al treilea val “va întârzia redresarea”, chiar dacă au rămas mai optimiste decât guvernul, estimând o creştere de 3,7% a PIB în acest an.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

Tags: germaniaPeter Altmaierrestricții
Categorii: Diaspora