X

Guvernul german vrea să-i readucă în ţară pe proprii cetăţeni, jihadişti în Siria

Guvernul german examinează posibilitatea de a-i readuce în ţară pe cetăţenii germani din Siria membri ai Statului Islamic cu ajutorul Crucii Roşii şi al kurzilor sirieni, a consemnat presa germană preluată miercuri de dpa, potrivit agerpres.

“Guvernul german analizează cu atenţie toate opţiunile în ce priveşte o posibilă întoarcere a cetăţenilor germani în Germania”, se arată într-un răspuns adresat parlamentului de Ministerul de Externe german, citat de publicaţiile grupului media Funke.

Citeşte şi: Rusia îşi consolidează prezenţa militară în Crimeea prin amplasarea unui nou sistem S-400

Procuratura generală federală investighează cazul a 14 germani din Siria – 13 bărbaţi şi o femeie -, care sunt acuzaţi că fac parte din gruparea teroristă Stat Islamic.

Cel puţin 35 de germani suspectaţi de apartenenţă la SI sunt deţinuţi în prezent în Siria de grupări kurde. Este vorba de 10 bărbaţi, 10 femei şi 15 copii, menţionează sursele citate de dpa.

Citeşte şi: Explozie puternică lângă o uzină chimică din China. 22 de oameni au murit! (FOTO/VIDEO)

Germania nu are reprezentare diplomatică în Siria, ceea ce înseamnă că ar trebui să se bazeze pe sprijinul lucrătorilor Crucii Roşii sau al reprezentanţilor regiunilor autonome kurde din Siria pentru transportul suspecţilor la graniţa dintre Siria şi Irak, unde statul german are ambasadă.

Tags: Crucea Rosiegermaniakurzisiriastat islamic
Categorii: Diaspora