X

Guvernul îmbunătățește eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile

Guvernul îmbunătățește eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile

Guvernul îmbunătățește transparența și eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile. Un proiect, care are drept scop alinierea la standardele internaționale și europene, precum și optimizarea evaluării în scopul impozitării, a fost aprobat astăzi de către Cabinetul de miniștri, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Executivului. 

Astfel, va fi inițiată monitorizarea de stat a activității de evaluare și va fi simplificată aprobarea standardelor de evaluare. Totodată, modificările prevăd crearea mecanismului de contestare și examinare a reclamațiilor ce țin de valoarea estimată a bunurilor imobile, potrivit n4.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

De asemenea, va fi creat sistemul informațional automatizat „Registrul prețurilor”, care va conține informații relevante despre tranzacțiile imobiliare.

Modificările vor contribui la modernizarea activității de evaluare a bunurilor imobile și vor asigura transparența în activitatea de evaluare pentru autoritățile publice locale și centrale, persoanele fizice și juridice.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: guvernimobile
Politică