X

Guvernul indonezian vrea să pună frână hotelurilor și vilelor de lux în Bali

Guvernul indonezian vrea să pună frână hotelurilor și vilelor de lux în Bali

Bali, una dintre principalele atracții ale Indoneziei, se pregătește să ia măsuri drastice împotriva propriului succes. Guvernul indonezian a dat undă verde unui moratoriu care ar putea opri construcția de noi hoteluri, vile și cluburi de noapte în anumite zone ale insulei.

Decizia vine pe fondul unei explozii a turismului care amenință să sufoce insula. În prima jumătate a anului, 2,9 milioane de străini au fost la Bali, reprezentând 65% din totalul turiștilor care au pus piciorul în Indonezia, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Acest aflux a adus cu sine probleme precum supradezvoltare, criminalitate și o concurență acerbă pentru locurile de muncă, relatează CNN.

Sang Made Mahendra Jaya, guvernatorul interimar al Bali, a tras semnalul de alarmă. El a propus moratoriul pentru patru dintre cele mai aglomerate zone ale insulei, țintind direct dezvoltarea comercială excesivă.

Luhut Pandjaitan, un ministru de top, a sugerat că această pauză în construcții ar putea dura până la 10 ani. E o mișcare îndrăzneață, menită să salveze cultura locală de „valul de beton și sticlă care amenință să o înghită”.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Cifrele sunt alarmante. Anul trecut, Bali găzduia 541 de hoteluri, cu 34 mai multe decât în 2019. Iar 200.000 de străini și-au făcut deja casă pe insulă, schimbând peisajul social.

Turiștii nu sunt nici ei fără vină. Videoclipurile cu vizitatori care se poartă execrabil au devenit virale, stârnind furia localnicilor și declanșând o avalanșă de critici pe rețelele sociale.

Tags: balihoteluriVile
Diverse