Guvernul interimar al Boliviei îl acuză pe Evo Morales de ‘rebeliune şi de terorism’

Publicat:

Guvernul interimar al Boliviei l-a acuzat vineri pe fostul preşedinte Evo Morales, în exil în Mexic, de “rebeliune şi de terorism”, pentru că şi-a incitat susţinătorii să realizeze blocaje în jurul oraşului La Paz într-o înregistrare difuzată de autorităţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cerem pedeapsa maximă pentru revoltă şi terorism”, a declarat presei ministrul de interne Arturo Murillo la ieşirea de la Parchet, unde tocmai depusese plângere.


Citește și : Prețul petrolului rămâne la maximele ultimelor două luni

În dimineaţa zilei de miercuri, ministrul de interne a difuzat în faţa presei înregistrarea unei conversaţii telefonice pe care a prezentat-o drept una în care Evo Morales se adresa unui lider al mişcării de protest.

“Nu lăsaţi niciun produs alimentar în oraşe, vom bloca totul şi vom încercui” oraşele, afirmă vocea despre care Murillo susţine că este a fostului preşedinte.

Acest ordin, a adăugat ministrul, este “o crimă împotriva umanităţii”. “În următoarele ore, vom depune plângere în faţa instanţelor internaţionale”, a avertizat el.

Penuria de alimente se face simţită în magazinele şi restaurantele din La Paz din cauza blocajelor rutiere care duc spre regiunile agricole ale Boliviei, în centrul şi estul ţării.

Citește și : Ankara susţine că deţine un ‘jihadist important’, implicat în atacuri în Germania şi Rusia

Evo Morales, primul preşedinte indigen al Boliviei, a demisionat pe 10 noiembrie sub presiunea manifestaţiilor opoziţiei şi după ce a fost abandonat de armată. El a plecat apoi în exil în Mexic, care s-a oferit să-i acorde azil imediat după ce şi-a anunţat demisia.

După demisia lui Evo Morales, susţinătorii lui demonstrează zilnic pe străzile din La Paz şi în anumite oraşe din provincie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.