X

Guvernul interimar de la Sofia şi-a stabilit priorităţile

 Asigurarea funcţionării normale a statului, garantarea unor alegeri corecte şi adoptarea unor măsuri pentru consolidarea statalităţii, pentru a le arăta bulgarilor că ţara lor poate fi condusă cu onestitate, transparenţă şi responsabilitate sunt priorităţile guvernului interimar de la Sofia prezentate miercuri dimineaţă de preşedintele Rumen Radev, informează BTA, potrivit agerpres.

Şeful statului bulgar a convocat marţi alegeri parlamentare anticipate pentru data de 11 iulie şi l-a numit prim-ministru interimar până la formarea viitorului guvern pe Stefan Ianev, consilierul său pentru securitate şi apărare.

Citeşte şi: Ciocnirile violente dintre palestinieni şi israelieni au continuat şi noaptea trecută – Black News

Acesta este al doilea guvern interimar numit de preşedintele Radev după preluarea mandatului său, în urmă cu cinci ani.

Într-o şedinţă care a durat 10 ore, Adunarea Naţională (parlamentul) a adoptat marţi amendamente importante la Codul electoral. În secţiile de vot din ţară cu cel puţin 300 de alegători se va vota doar cu ajutorul maşinilor de vot. Excepţii vor fi doar în circumstanţe neprevăzute externe, atunci când maşinile de votare nu funcţionează şi este necesară trecerea la buletinele de vot clasice, de hârtie, potrivit novinite.com.

Citeşte şi: Hamas lansează sute de rachete asupra Israelului – Black News

Buletinele de vot de hârtie vor fi folosite doar în secţiile cu mai puţin de 300 de alegători, în cazul votării cu urna mobilă, în secţiile de vot din instituţii medicale, adăposturi pentru persoane în vârstă şi alte instituţii ce oferă asistenţă socială, în secţiile de vot de pe navele sub pavilion bulgar şi în cele din afara Bulgariei în care la precedentele alegeri numărul alegătorilor a fost mai mic de 300.

Potrivit Comisiei electorale centrale din Bulgaria, la scrutinul din 4 aprilie dintre cei 3.334.283 de alegători au votat folosind maşini de vot 789.923 de persoane. 

Tags: Adunarea NaţionalăalegeriBulgariaguvern interimarRumen RadevsofiaStefan Ianev
Categorii: Diaspora