X

Guvernul iranian a cerut populației să nu participe la ‘adunări ilegale’

Ministrul de interne iranian a cerut sâmbătă populaţiei să nu participe la ‘adunări ilegale’, după două zile de manifestaţii în zece oraşe împotriva puterii şi a nivelului de trai scăzut, relatează AFP.

“Cerem populaţiei să nu participe la adunări ilegale. Până acum, forţele de ordine şi puterea judiciară au încercat să le gestioneze pentru a nu exista probleme”, a declarat Abdolreza Rahmani Fazli, citat de agenţia ISNA, conform agerpres .

“Dacă sunt oameni care vor să organizeze adunări, ei trebuie să ceară şi să obţină autorizaţie”, a afirmat el, precizând că a primit informaţii “privind apeluri pe reţele de socializare pentru participarea la adunări”.

Citește și : Mexic : Un primar din statul Guerrero a fost asasinat de un grup armat neidentificat

Televiziunea iraniană a menţionat pentru prima dată sâmbătă protestele de joi şi de vineri, arătând imagini şi afirmând că trebuie ascultate “revendicările legitime” ale populaţiei. Însă televiziunea a denunţat de asemenea instituţiile media şi grupurile ‘contrarevoluţionare’ din străinătate care ar încerca să exploateze aceste adunări.

În total, numărul manifestanţilor a rămas limitat la câteva sute, însă este pentru prima dată după 2009 când au loc astfel de proteste sociale în atât de multe oraşe din Iran.

Tags: Abdolreza Rahmani Fazliadunări ilegaleIranmanifestatiiministrul de interne
Categorii: Sinteze