Guvernul Letoniei extinde starea de urgenţă la frontiera cu Belarus

Publicat:

Guvernul Letoniei a extins starea de urgenţă la frontiera cu Belarus în condiţiile în care migranţii încearcă în continuare să intre pe teritoriul leton, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Poliţiştii de frontieră letoni staţionaţi acolo vor fi autorizaţi să retrimită migranţii care intră ilegal dinspre Belarus.


Citește și: Un consilier guvernamental britanic consideră ESENŢIALĂ accelerarea administrării dozei BOOSTER

Starea de urgenţă ar urma să expire la 10 februarie 2022 în patru regiuni din sudul şi sud-estul Letoniei. Măsura a intrat în vigoare iniţial pe 11 august, pentru o perioadă de trei luni. De atunci, aproape 1.800 de oameni au fost opriţi în timp ce încercau să traverseze ilegal graniţa.

Polonia, Lituania şi Letonia au raportat creşteri masive ale numărului de migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care au intrat recent dinspre Belarus în ultimele luni.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Lituania, Polonia şi Letonia (state membre ale UE), pe de altă parte.

Ca răspuns la sancţiunile impuse de UE la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident.

Citește și: ONU: Sancţiunile împotriva Iranului ameninţă dreptul fundamental la sănătate al iranienilor

Ulterior, au fost raportate creşteri masive ale trecerilor ilegale la frontiera externă a UE dinspre Belarus.

Ţara baltică a răspuns prin începerea construirii unui gard la frontiera cu Belarus, lucrările urmând să se încheie la jumătatea lunii noiembrie, potrivit Ministerului de Interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.