Guvernul Maltei a înăsprit modificările propuse la legile sale stricte anti-avort

Publicat:

Guvernul Maltei a înăsprit modificările propuse la legile sale stricte anti-avort, în urma presiunilor din partea militanţilor, Bisericii Catolice şi chiar a preşedintelui ţării, relatează vineri DPA, potrivit agerpres.   

Noua propunere prevede că avorturile vor fi permise numai dacă viaţa femeii este în pericol şi doar dacă toate celelalte tratamente posibile au fost epuizate.


Citește și : Prima zi a Summitului pentru un nou pact financiar de la Paris

De asemenea, se precizează că întreruperile de sarcină trebuie aprobate de trei medici specialişti şi efectuate în clinici autorizate. Nu vor fi permise avorturi dacă medicii cred că un copil poate trăi în afara uterului.

Modificările elimină un plan iniţial care ar fi permis avortul în cazul în care sănătatea unei femei ar fi fost în pericol, plan despre care criticii au spus că deschidea uşa avorturilor la cerere.

În schimb, pentru ca avortul să fie permis, o femeie va trebui să demonstreze că sănătatea ei este în “pericol grav, cu risc de deces”, iar medicii trebuie să certifice că fătul nu poate supravieţui în afara uterului.

Malta are printre cele mai stricte legi privind avortul din lume. Întreruperile de sarcină vor rămâne ilegale în toate celelalte circumstanţe, inclusiv viol, incest şi anomalii fetale severe.

Modificările propuse trebuie aprobate de parlament înainte de a deveni lege. Având în vedere majoritatea puternică a guvernului laburist, acest pas este considerat o formalitate.

Un proiect iniţial de lege, prezentat la sfârşitul anului trecut, a stârnit scandal în Malta conservatoare şi a atras zeci de mii de oameni în stradă pentru a protesta, inclusiv un fost preşedinte.

Actualul preşedinte al Maltei, George Vella, a spus-o clar la rândul său că va refuza să semneze proiectul iniţial în lege.

Confruntat cu această presiune, guvernul şi-a întrerupt planul de a trece noua lege, a consultat părţile interesate şi a elaborat modificările revizuite prezentate vineri.

Citește și :  Situaţia din Cisiordania ‘ameninţă să devină incontrolabilă’

Modificările au atras reacţii diferite. Grupurile pro-viaţă au susţinut schimbările, spunând că vor asigura că avortul rămâne ilegal în Malta.

Grupurile pro-alegere, pe de altă parte, au criticat modificările ca regresive şi au acuzat guvernul că cedează sub presiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.