Guvernul Merkel nu crede că ar fi necesare noi măsuri de stabilizare a economiei Germaniei

Publicat:

Guvernul cancelarului Angela Merkel încă mai crede că economia Germaniei va creşte uşor în acest an, chiar dacă s-a contractat în trimestrul doi din 2019, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, adăugând că Executivul nu consideră că sunt necesare noi măsuri de stimulare transmit Reuters şi Bloomberg, scrie agerpres.

“Aşa cum a subliniat deja cancelarul, în prezent Guvernul nu apreciază că ar fi necesare noi măsuri de stabilizare a economiei – politica fiscală este deja expansivă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului de la Berlin.


Citește și : Savanții ruși sunt supravegheaţi permanent (Kremlin)

Şi ministrul Economiei, Peter Altmaier, a dat asigurări că Germania nu este încă în recesiune, pe care ar putea să o evite dacă se iau măsurile adecvate.

Economia germană a înregistrat un declin de 0,1% în trimestrul doi din 2019, după o creştere de 0,4% în precedentele trei luni, a anunţat miercuri Oficiul federal de Statistică (Destatis). Datele sunt în linie cu estimările analiştilor.

Industria germană a fost puternic afectată de înrăutăţirea temerilor privind comerţul global şi creşterea mai slabă a economiei mondiale, care a redus cererea pentru bunuri “made in Germany”.

În ritm anual, PIB-ul Germaniei a urcat cu 0,4% în trimestrul doi din 2019, după o creştere de 0,7% în precedentele trei luni, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 0,1%.

Citește și : Opozanţii Brexitului ‘colaborează’ cu Uniunea Europeană (Boris Johnson)

“Evoluţia comerţului extern a încetinit economia, deoarece exporturile au înregistrat un declin trimestrial mai accentuat decât importurile. Contribuţiile pozitive au venit din partea cererii pe plan intern, în urma creşterii în trimestrul doi din 2019 a consumului gospodăriilor şi a cheltuielilor guvernamentale”, se arată în comunicatul Destatis.

Dacă evoluţia economiei Germaniei se va înrăutăţi şi mai mult, vor creşte presiunile asupra Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a oferi mai multe măsuri în vederea stimulării creşterii economiei zonei euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.