X

Guvernul Noii Zeelande ‘strânge cureaua’: ‘Este vorba de leadership!’

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, va primi salariul redus cu 20% pentru următoarele şase luni, o consecinţă a constrângerilor economice cauzate de pandemia de coronavirus, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

Reducerea salarială se va aplica, de asemenea, miniştrilor şi directorilor din administraţia publică, a anunţat Ardern într-o conferinţă de presă.

Citește și: Externele franceze îl convoacă pe ambasadorul chinez la Paris

”Este vorba de leadership. Dacă ar exista vreodată un moment pentru a reduce diferenţa între diversele funcţii, acum este acel moment”, a adăugat şefa executivului neo-zeelandez.

Ea a subliniat că reducerea salarială nu se va aplica lucrătorilor din serviciile publice din prima linie în combaterea COVID-19, precum personalul medical şi ofiţerii de poliţie.

Salariul actual al Jacindei Ardern este de aproximativ 470.000 dolari neo-zeelandezi pe an (285.700 dolari americani), în timp ce remuneraţia anuală a unui ministru este de 300.000 dolari neo-zeelandezi (182.000 dolari americani).

Citește și: SUA își SUSPENDĂ contribuția la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Autorităţile de la Wellington au raportat miercuri 20 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce aduce la 1.386 de persoane care au contractat COVID-19.

Într-o conferinţă de presă, directorul general pentru sănătate Ashley Bloomfield a anunţat că până în prezent 728 de pacienţi s-au vindecat.

Până miercuri, nouă persoane au decedat din cauza COVID-19 în Noua Zeelandă.

Tags: Ashley Bloomfieldcoronaviruscovid-19Jacinda ArdernNoua ZeelandasalariiWellington
Categorii: Știrile zilei