Guvernul norvegian propune interzicerea vălului islamic integral în sectorul educaţiei

Publicat:

Guvernul norvegian a propus vineri un proiect de lege privitor la interzicerea la nivel naţional a vălului islamic integral (burqa şi niqab) în universităţi, şcoli şi grădiniţe, transmite Reuters, conform agerpres.

Dacă legea va fi adoptată de parlament, Norvegia va deveni prima ţară nordică în care va fi introdusă o astfel de interdicţie în sectorul educaţiei, a declarat ministrul de finanţe, Siv Jensen.


Citește și : Letonia începe expulzarea diplomaţilor ruşi

Danemarca are în plan introducerea de amenzi pentru purtarea vălului islamic în spaţiile publice.

Franţa, Olanda, Belgia, Bulgaria şi landul german Bavaria au instituit deja restricţii pentru purtarea vălului islamic integral în locurile publice.

Jensen, care este şi liderul Partidului Progresului, antiimigraţie, a afirmat că interdicţia va trimite un puternic semnal că Norvegia este ‘o societate deschisă în care ne vom vedea feţele unii altora’.

Conform proiectului, angajatele care vor încălca legea de mai multe ori riscă să-şi piardă locurile de muncă, iar elevele/studentele să fie exmatriculate.

Interdicţia nu se referă la acoperăminte precum hijab sau pălării.

Măsuri de interzicere la nivel local a purtării vălului islamic integral există deja în unele licee din Norvegia.

Guvernul norvegian minoritar, o coaliţie între conservatori, Partidul Progresului şi liberalii centrişti, s-a declarat convins că va găsi suficient sprijin în parlament pentru proiect. Dacă acesta va fi aprobat, interdicţia va intra în vigoare în august.

Separat, poliţia din Oslo a informat vineri că 2017 a fost anul cu cele mai multe infracţiuni motivate de ură în capitală, 198, faţă de 175 în 2016.

‘Cea mai mare creştere o constatăm în cazul femeilor insultate în privinţa religiei, mai precis islamul’, a indicat poliţia.

Citește și : SUA : Donald Trump se va opune legii privind cheltuielile federale adoptată de Congres

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.