Guvernul norvegian recomandă purtarea măştilor în mijloacele de transport public din Oslo

Publicat:

Norvegienii ar trebui să poarte măşti în transportul public în şi în jurul capitalei Oslo, pe fondul unei creşteri a cazurilor de COVID-19, a declarat vineri guvernul norvegian, care a recomandat pentru prima dată purtarea măştilor în public, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Recomandăm măştile ca o măsură de precauţie suplimentară atunci când este dificil de menţinut o distanţă de un metru în transportul public”, a declarat ministrul sănătăţii Bent Hoie în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Cel puţin 9 țări UE susțin noi sancţiuni împotriva Belarusului! Ungaria se mai gândește

Ţările din Europa au introdus reguli care obligă populaţia să poarte măşti în locuri precum magazine şi în transportul public, după redeschiderea treptată a economiilor în urma unor lungi blocaje.

Până recent, ţările nordice au fost excepţii de la regulă. Însă, în ultimele zile, autorităţile din Danemarca şi Finlanda şi-au schimbat opinia şi au recomandat utilizarea măştilor în unele circumstanţe.

Suedia îşi menţine totuşi politica de a nu recomanda purtarea măştilor, agenţia sa pentru sănătate exprimându-şi îndoiala cu privire la eficienţa acestora.

Epidemiologul şef al Suediei, Anders Tegnell, a remarcat joi că ţările au poziţii foarte diferite cu privire la folosirea măştilor.

“Ştim însă că ţările cu o rată în creştere (a infecţiilor), precum Spania, Belgia şi altele, dispun de reguli care obligă la purtarea măştilor şi, cu toate acestea, au în continuare creşteri”, a declarat Tegnell pentru jurnalişti.

Citește și : Șeful Bisericii ortodoxe intervine în situația tensionată din Belarus! Mesajul direct transmis lui Lukaşenko

“Deci, cred că este foarte periculos să credem că măştile vor schimba regulile jocului când vine vorba de COVID-19”, a mai spus el.

În timp ce Norvegia a observat creşteri la nivel local ale numărului de infecţii, nu există niciun indiciu al unei creşteri la nivel naţional, a afirmat Institutul Norvegian pentru Sănătate Publică într-un raport publicat vineri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.