Guvernul Norvegiei acceptă extrădarea unui predicator musulman către Italia

Publicat:

Guvernul Norvegiei şi-a dat miercuri acordul pentru extrădarea către Italia a unui predicator musulman cunoscut ca mollahul Krekar, condamnat la 12 ani de închisoare, transmite AFP, scrie agerpres.

Krekar – al cărui nume real este Najmuddin Faraj Ahmad – a fost primit în Norvegia ca refugiat, în 1991, însă ulterior a fost închis de mai multe ori în legătură cu dosare de ameninţări şi instigare la omor. Autorităţile norvegiene au încercat fără succes să îl expulzeze încă din 2003, considerând că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii.


Citește și : Suedia numeşte un ambasador pentru a conduce lupta împotriva crimei organizate

În iulie 2019, mollahul a fost arestat imediat după ce a fost condamnat în contumacie de un tribunal din Bolzano. Justiţia italiană a stabilit că el a condus reţeaua teroristă kurdă Rawti Shax, dezmembrată în 2015, despre care se presupune că era legată de Statul Islamic şi că pregătea atentate în Occident.

Ulterior, instanţele norvegiene – inclusiv Curtea Supremă – au aprobat de trei ori cererea de extrădare depusă de Italia în 31 iulie anul trecut.

Cu toate că ministrul justiţiei, Monica Maeland, a declarat miercuri presei că şi guvernul de la Oslo şi-a dat acordul, Krekar mai are la dispoziţie trei săptămâni pentru a face apel, iar decizia va fi luată de consiliul de miniştri.

Citește și : UE este îngrijorată de perspectiva unui război între Rusia şi Turcia în Siria

Avocatul mollahului a anunţat deja că va înainta atât apelul, cât şi o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. El susţine că nu există nicio dovadă privind apartenenţa clientului său la o organizaţie infracţională de tip terorist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.