X

Guvernul polonez ar putea fi remaniat înainte de alegerile europarlamentare

Partidul Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere în Polonia ar putea realiza o remaniere guvernamentală înainte de alegerile europarlamentare din mai, a anunţat marţi şeful biroului de presă al premierului polonez, informează Reuters, potrivit agerpres.

Michal Dworczyk a declarat că nu poate spune exact cine dintre miniştri şi-ar putea pierde postul sau ar putea fi numit în alt post, atunci când a fost întrebat dacă ministrul de finanţe Teresa Czerwinska ar urma să fie plece în urma remanierii.

Citește și: Parlamentul britanic a respins din nou variante mai ‘soft’ ale Brexit-ului

“Opţiunea pentru o reconstruire a guvernului înainte de alegerile europarlamentare este analizată cu mare seriozitate”, a declarat Dworczyk într-un interviu pentru postul de televiziune TVN24. “Nu pot infirma sau confirma niciun nume”, a spus el.

Luna trecută, site-ul web wPolityce.pl a informat că Teresa Czerwinska şi-a înaintat demisia, care a fost însă respinsă. Potrivit cotidienelor poloneze, ministrul de finanţe este îngrijorat de planurile PiS de a creşte cheltuielile sociale înainte de alegerile europarlamentare şi de alegerile naţionale din Polonia, mai târziu în acest an.

Citește și: Guy Verhofstadt crede că un Brexit ‘dur’ este inevitabil

Teresa Czerwinska a descris speculaţiile despre demisia ei drept “mult exagerate”. 

Tags: alegerialegeri europarlamentareMichal DworczykPartidul Lege şi Justiţie (PiS)PoloniaTeresa Czerwinska
Categorii: Diaspora