Guvernul polonez intenţionează să reducă impozitul pe venit cu 1%

Publicat:

Guvernul polonez intenţionează să reducă impozitul pe venit pentru salariaţi cu 1%, de la 18% la 17%, relevă un comunicat al executivului difuzat cu trei luni înaintea alegerilor legislative din această ţară, transmite dpa, scrie agerpres.

Măsura urmează să intre în vigoare cu puţin timp înaintea scrutinului, a cărui dată încă nu a fost stabilită exact de şeful statului, dar va fi între 13 octombrie şi 10 noiembrie.


Citește și : Maia Sandu: Republica Moldova doreşte să fie acceptată în UE ca stat-membru de încredere

De schimbarea prevăzută, care mai trebuie să primească şi avizul parlamentului, pot beneficia circa 25 de milioane de polonezi şi aplicarea ei va costa anual 9,6 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari) din banii publici.

Scăderea anunţată constituie una din promisiunile electorale ale premierului Mateusz Morawiecki, se aminteşte în comunicat.

Ea face parte dintr-un pachet de stimulente fiscale în valoare de circa 40 de miliarde de zloţi ce cuprinde şi a 13-a pensie, extinderea programului de alocaţii pentru copii şi scutirea de impozit pe venit a tinerilor de până în 26 de ani.

Citește și : Christine Lagarde şi-a prezentat demisia de la conducerea FMI

Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), naţionalist conservator, aflat la guvernare în Polonia urmează să câştige un nou mandat la alegerile din toamnă, având un avans confortabil faţă de formaţiunile de opoziţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.