X

Guvernul recunoscut internaţional din Yemen va participa la negocierile de pace convocate de ONU

Guvernul recunoscut internaţional al Yemenului va participa la negocierile de pace convocate de ONU la Geneva, în septembrie, a declarat un oficial yemenit, citat de AFP sub rezerva anonimatului, potrivit agerpres.

“Nu suntem optimişti”, deoarece există “divergenţe enorme” între guvernul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi şi rebelii Houthi, a precizat sursa AFP.

Citește și : China „nu ar trebui să subestimeze determinarea’ lui Trump de a schimba practicile comerciale (Casa Albă)

Ultima întâlnire între cele două părţi a avut loc în Kuwait, în vara lui 2016.

Emisarul special al ONU, Martin Griffiths, care a anunţat joi iniţiativa de pace a organizaţiei, a susţinut în Consiliul de Securitate că este posibilă o soluţie politică pentru încheierea conflictului din Yemen. Consultările de la Geneva “vor oferi, între altele, diferiţilor protagonişti oportunitatea de a discuta măsurile potrivite pentru restabilirea încrederii şi planuri specifice pentru a face procesul să avanseze”, a declarat el, cerând marilor puteri să susţină demersul.

Războiul din Yemen s-a soldat cu circa 10.000 de morţi şi a provocat, potrivit ONU, cea mai gravă criză umanitară din lume, cu milioane de oameni ameninţaţi de foamete şi peste un milion de cazuri suspecte de holeră.

Citește și : Peste 1.500 migranţi au murit în Mediterană în primele şapte luni ale anului (UNHCR)

Tags: Abd Rabbuh Mansur HadigenevahouthiKuwaitMartin GriffithsONUYemen
Categorii: Sinteze