X

Guvernul ‘respinge’ starea de urgență în agricultură

Guvernul ‘respinge‘ starea de urgență în agricultură

O eventuală stare de urgență cerută de agricultori în contextul secetei nu este luată în calcul de Guvern. Fermierii au deja posibilitatea să obțină certificate de forță majoră, a precizat secretarul de stat de la ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, pentru Teleradio-Moldova.

„Noi vedem că este secetă, noi vedem că temperaturile sunt destul de ridicate. Ani de genul acesta au mai fost. Ei nu sunt buni, dar au mai fost. Noi trebuie să ne adaptăm la aceste condiții, nu trebuie să însămânțăm fix aceleași culturi, nu trebuie să utilizăm aceleași tehnologii și să așteptăm miracole. Noi în Republica Moldova avem cadrul normativ în vigoare, unde producătorul agricol are timp să aibă acest răgaz – întocmind un act de constatare a pierderilor, mergând la Camera de Comerț și Industrie și luându-și acel act justificator de impediment pentru achitarea cu creditorul, anunțând creditorii despre acest lucru”.

Amintim că, Asociația Forța Fermierilor a cerut stare de urgență în agricultură, pe motiv că aceasta i-ar ajuta să scape de penalitățile bancare, salvându-i astfel de la faliment

Tags: Guvernul 'respinge' starea de urgențăîn agricultură
Categorii: PoliticăȘtirile zilei