X

Guvernul României a aprobat acordarea sumei de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii al R.Moldova

Guvernul României a aprobat acordarea sumei de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii al R.Moldova

Guvernul României a aprobat astăzi, 2 octombrie, acordarea sumei de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea sediului Ministerului Culturii al Republicii Moldova, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, transmite AGERPRES.

„Guvernul a aprobat acordarea unui sprijin de 11,8 milioane de lei pentru restaurarea monumentului de arhitectură și istorie, de importanță națională, din municipiul Chișinău, de strada Mitropolit Gavril Bănulescu, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Poate, pentru cei din România informația nu are impact, dar pentru cei din Chișinău, știm foarte bine, acolo este sediul Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Sediul Ministerului Culturii va fi renovat, așadar, în proporție, din bugetul total, aproape 50% din bani de la Guvernul României”, a declarat Mihai Constantin, astăzi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că suma este acordată în baza ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Tags: Mihai ConstantinMoldovaPalatul Victoria
Cultură și Media