X

Guvernul sirian a redeschis punctul de tranzit Nassib de la frontiera cu Iordania

Guvernul Siriei a redeschis sâmbătă punctul de tranzit Nassib de la frontiera cu Iordania, potrivit unui anunţ al Ministerului sirian al Transporturilor, după trei ani de la închiderea de către rebeli a marii rute comerciale, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Punctul Nassib a fost ocupat de către rebeli în 2015, blocând o mare rută de tranzit pentru sute de camioane zilnic ce transportau bunuri între Turcia şi Golf, şi Liban şi Golf.

Citește și : Igor Dodon a avut o întâlnire de lucru cu Vladimir Putin şi va efectua o vizită oficială la Moscova

”Circulaţia camioanelor şi tranzitul au început prin punctul de frontieră siriano-iordanian”, a declarat ministerul într-un comunicat transmis agenţiei Reuters.

Înainte de izbucnirea luptelor în 2011 în Siria şi de închiderea punctului de trecere a frontierei de la Nassib, valoarea comerţului prin acel loc de tranzit se ridica la miliarde de dolari anual. Închiderea lui s-a răsfrânt asupra economiei Siriei şi a vecinilor săi.

Damascul s-a angajat în convorbiri tehnice cu Ammanul în septembrie pentru reluarea circulaţiei pe ruta Nassib, recucerită de către forţele siriene în iulie.

Guvernul sirian a preluat controlul majorităţii ţării cu ajutorul aliaţilor săi Rusia şi Iran.

Citește și : Şapte palestinieni, inclusiv doi minori, ucişi de tiruri israeliene în Fâşia Gaza (ministru palestinian)

Tags: frontieraiordaniaNassibrebelisiria
Categorii: Sinteze